Tööle ei taha isegi mõelda? Kas see ongi mu motivatsiooni lõpp? Kuidas läbipõlemisest taastuda…

See on hetk, kust hambad risti surumisega enam edasi ei saa. Kuid on mõned lihtsad elustiilimuutused, mis võimaldavad Sul madalpunktidest kiirelt mööda saada. 

  • Ainuüksi töömõtted tekitavad kurnatust?
  • Isegi e-mailidele vastamine loob vastupanu?
  • Kas see oligi mu inspiratsiooni ja karjääri lõpp?
  • Elu kirg on järsku kadunud ja arvad, et nüüd ongi kõik?
  • Kas peaksin oma elu suunda täielikult muutma?

Meile on need küsimused tuttavad ja kui aus olla, siis korduvad pea-aegu iga aasta. Tänaseks oleme aru saanud, et see pole maailma lõpp ja tegelikult on sellega üsna lihtne toime tulla. 

Ilmselt oled tegelikult väga kirglik ja ambitsioonikas inimene, kellele meeldib tipptasemel eluga toime tulla. Kuid see on väga energiamahukas protsess ning võidulaine saab paratamatult ühel hetkel läbi. 

 

Võimalik, et olid ühel päeval oma elu tipus, kuid juba päev hiljem oled:

  • Väsinud ja jõuetu
  • Sa ei mõista, mis juhtus
  • Oled rahutu ja ärev, ning ei oska seda ei teistele ega endale välja vabandada

Sel hetkel on meie esimene reaktsioon end veel rohkem tööle sundida. Lähedastega suhtlemine lõpetada. Ühest kohvist saab viis. Äkki mul on depressioon, keskendumiraskused või ADHD? Sellele järgnevad Xanax, Ritalin ja antidepressandid. (Jah - meil oli ka nii!)

See kõik on täiesti ebavajalik. Siin on Sulle 5 lihtsat juhist, kuidas sellest välja tulla:

 

1. Sa oledki väsinud, sa peadki puhkama, see on väga okei.

Pealkiri ütleb kõik. Sa andsid just kuude kaupa endast kõik ja saavutasid väga palju rohkem, kui Sind ümbritsevad inimesed. See on suurepärane tunne, kuid üks hetk väsime paratamatult ära ja see energia saab otsa. 

Mida laisem lased endal praegu olla, seda kiiremini taastud. Ole enda vastu andestav. Inimesed on loomult kõik väga motiveeritud. Kui Sul pole motivatsiooni, siis pead puhkama. See on väga okei!

 

2. Saa oma tööprotsessist aru

Osa edukaid inimesi töötavadki vaid periooditi. Nende elus on intensiivsed inspiratsioonihood, mis saavad järsu lõpu. Selle eriti ekstreemne versioon on cyclothymia. Tegemist on väga lahja bipolaarse häire alaliigiga. Kui rütmilisusega arvestada, siis see ei häiri tegelikult inimese igapäevaelu ning võimaldab väga edukalt ka oma suurimad eesmärgid täita!

Inimesed ongi erinevad. Mõni suudab aastaringselt stabiilselt tööd teha. Mina seda ei suuda. Tänaseks näen, et aeg-ajalt mitte midagi teha ongi minu tööprotsessi lahutamatu osa. Ma naudin tööhullust ja suudan rõõmu tunda ka hiljem saabuvast “sundpuhkusest”. Sinu ülesanne on ennast mõista.

 

3. Küsi endalt, kas sa ajad õiget asja? 

Analüüsi oma igapäeva rutiini - küsi endalt, kuidas siia punkti jõudsid? Kas sa nautisid oma tööd või vahetasid aega raha vastu? Kas ärkasid tööpäeviti ärevusega või ootasid järgmist päeva? 

Igapäevaelu koosneb arvukatest pisiasjadest. Väiksed muutused rutiinis loovad suure elukvaliteedi tõusu. Mõistame, et Sul on praegu väga vähe võimekust millesegi üldse panustada, kuid tee iga päev kasvõi midagi väikest, mis Sind päriselt rõõmustab.

 

4. Toit, Liikumine, Uni, Kvaliteetsed inimsuhted

Toitumine - Siin ei hakka me Sulle müüma toitumis- ega trennikava. Läbipõlenud olles on lugu väga lihtne - kokka ise, eelista värskeid toite. Sa tead küll, mis on kasulik ja mis mõjub tegelikult Su kehale halvasti. 

Liikumine - ole tähelepanelik, kui palju Sul jaksu on. Ära sunni endale peale mingit trennirutiini. Ka kord päevas jalutamine on väga hea samm edasi. 

Uni - Võta aega magada ja võimalusel unusta äratuskell. Sa oled väsinud. Maga nii kaua kui võimalik - igal ajal, kui saad. Ära üldse muretse, et päeva maha magad!

Kvaliteetsed inimsuhted - tööd sa praegu nagunii teha ei saa. Võta aega sõprade ja pere jaoks. Küsi, kuidas neil läheb. Avane ise ja mine tee nendega midagi toredat. 

 

5. Toeta oma taastumist kvaliteetsete ja hästi valitud toidulisanditega

Meil on selleks Sulle kaks ekstrakti - Korditseps ja Lions Mane. Korditseps tõstab Sinu igapäevast energiataset. Lions Mane aitab Sul selgelt mõelda ning mõjub hästi närvisüsteemi ja mälu tööle. Teaduslikud uuringud on näidanud, et Lions mane alandab ka stressitaset. 

See on meie pakkumine, kuid meie eesmärk pole Sulle midagi müüa. Loe ja avasta:

- 3 nädalat ja Sinu elu on täis uut energiat! Hormoonide tasakaalustamine supertoitudega!

Raske keskenduda? Sinu mõistus pole enam nii terav, kui varem? Teadus ütleb, et Lion's Mane võiks aidata!

Kui jälgid oma elu teisi aspekte ja tundub, et neist võiks abi olla, siis proovi järgi. Kuid kui rakendad ka esimesi soovitusi saad kindlasti üsna pea jälle jalule!

 

Meie elus on see tänaseks iga-aastane tsükkel. 

Me suudamegi 3 kuuga aasta töö ära teha, kuid peale seda peame ülejäänud aasta vabamalt võtma. See ei ole enam läbipõlemine, vaid paratamatu elu osa.

Teame omast kogemusest, et sellega pole lihtne toime tulla. Tahaks ju kogu aeg samas tempos maailma vallutada. 

Kuid tänaseks mõistame, et meie ja väga paljude teiste eludes käibki töö tegemine selliste tsüklitena. Eriti väga edukate ja ka loominguliste inimeste puhul. 

 

Naudi seda aega, puhka ja hoolitse oma elu alustalade eest! 

Kui valid järgida meie antud soovitusi, siis kinnitame, et oled juba paari nädala möödudes oma eluga täiesti uues kohas!

Ja kui tunned, et sellest postitusest oli Sulle abi, siis võid liituda lehe all paremas otsas meie meililistiga või jälgida meid sotsiaalmeedias. Meie kirg on just sinusugustele inimestele väärtuslike tööriistade ja nippide jagamine!

 

Soovime Sulle ägedat teekonna jätku!

Henri ja Taavid


Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.