Chaga (Inonotus obliquus) - kõige väekam seen!

Chaga, Eestis tuntud ka nime all must pässik ja kasekäsn on seen, mida leidub kogu põhjapoolkeral. Ta kasvab peamiselt kasepuu tüvedel. Kasekäsna tee, tõmmised ja pulber on rahvameditsiinis väga pikalt kasutusel olnud. Samuti toodetakse kasekäsna tinktuuri.

Oksüdatiivne stress põhjustab vananemisega kaasnevaid sümptomeid (näiteks kortsud, hallid juuksed). Kasekäsn sisaldab raviomadustega seentest kõige rohkem antioksüdante, mis aitavad aeglustada vananemisprotsesse.

Must pässik sisaldab palju vitamiine, mineraale ning teisi kasulikke toiteaineid. Ta tugevdab immuunsüsteemi, alandab kehas põletikutaset ning kaitseb rakke vabade radikaalide eest.

Lisaks sellele on teadlased leidnud veel järgmist:

  • Kasekäsna ekstrakt tõstab immuunrakkude tootmist, seal hulgas valgete vereliblede taset ja aitab seeläbi kehal paremini haigustekitajate vastu võidelda.
  • Chaga ekstrakt aitab kognitiivse funktsiooni probleemide korral. On leitud, et vanemad inimesed, kellel on probleeme mäluga (näiteks Alzheimeri tõbi), ja kes tarbivad ekstrakti, saavad ülesannete lahendamisel paremaid tulemusi kui kontrollgrupp.
  • Must pässik alandab kehas põletikutaset ning selle kaudu vähendab ka stressi.

Proovi Chaga tervendavat jõudu!

Loe pikemalt koos viidetega uusimale teadustööle!

ravimtaimed toidulisandid  inonotus obliquus mushroom powder

# Chaga kapslid ja pulber # must pässik kapslid # must pässik apteek # raviomadused # chagahealth # chaga mushroom powder #estonia


Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.