Chaga - parim abi haiguste vastu

Chaga ehk must pässik on seen, mida leidub kogu põhjapoolkeral, peamiselt kasvab ta kasepuu tüvede küljes. Kasekäsna tee, tõmmised ja tinktuur on pikalt kasutusel olnud Venemaa, Jaapani ja Euroopa rahvameditsiinis. Oma välimuselt meenutab ta pigem tumedaid mullatükke kui seent.

Chaga sisaldab palju vitamiine, kehale vajalikke mineraale ning teisi kasulikke toiteaineid. Ta tugevdab immuunsüsteemi, vähendab kehas põletikku, kaitseb rakke vabade radikaalide eest ja alandab veresuhkrut. (R)

Liigne UV kiirgus ning erinevad toidus ja õhus levivad saasteained tekitavad kehas palju vabu radikaale. Kui keha ei suuda nendega toime tulla on tegemist oksüdatiivse stressiga ning see võib põhjustada erinevaid haigusi ning kiirendada vananemisprotsessi.

Must pässik sisaldab kõikidest looduslikest toiduainetest kõige rohkem superoksiiddismutaasi (SOD) ehk ensüümi, mis lõhub vabu radikaale, ning äärmiselt palju antioksüdante. Rohkem antioksüdante tähendab aga, et keha on suuteline vabade radikaalidega paremini toime tulema ning isegi juba tekkinud vananemise märgid vähenevad.

Lisaks tõstab Chaga ekstrakt immuunrakkude ehk valgete vereliblede tootmist ning taset ja see võimaldab kehal paremini haigustekitajate vastu võidelda.

Põletik on üks keha viisidest võidelda haigustekitajatega. Kuid mõnikord jääb see kaitsereaktsioon pikemaks ajaks kestma ning võib muutuda krooniliseks. Näiteks artriidi ja depressiooni juures mängib kehas olev põletikulisus olulist rolli.

Kasekäsna kapslid ja pulber on võimelised rahustama üleaktiveeritud immuunsüsteemi ning seetõttu vähendavad kehas põletikulisi reaktsioone. (R)

Uuringutes on leitud, et must pässik vähendab aju oksüdatiivset stressi ning seetõttu aitab kaasa kognitiivse funktsiooni paranemisele, mis esineb näiteks Alzheimeri tõve ja teiste dementsuste puhul. Lisaks on leitud, et Chaga tõstab keha loomuliku atsetüülkoliini taset, mis soodustab õpivõimet ning mälu tööd ja pakub teisi nootroopilisi hüvesid.

Hoiatused

Chagat ei tohiks tarbida koos verd vedeldavate ravimitega (näiteks aspiriin), kuna nende koostoimes suureneb veritsusoht ning samuti koos diabeediravimitega, sest veresuhkru tase võib langeda ohtlikult madalale.

Soovitan kinni pidada päevasest soovituslikust annusest. Pidev liigne Chaga tarbimine võib kahjustada neere. Kui tarbid samal ajal veel teisi toidulisandeid, konsulteeri oma arstiga. Kui koged kõrvalnähtusid, pane need kirja. Mõnel harval juhul võib must pässik tekitada allergilisi reaktsioone.

Osta siit!

ravimtaimed jalaseene ravi soolevähk gastriit loodusravi

#chaga mushroom powder #inonotus obliquus eesti #chagahealth #ravimtaimed #toidulisandid #must pässik raviomadused

 


Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.