Korditseps - Sinu elu uus energia!

Korditseps ehk ladina keeles Cordyceps militaris on seen, mis kasvab Hiinas ning Tiibetis.Teda peeti pikalt tema veidra kuju tõttu seene asemel ussiks.Tegelikult on tegemist seeneeosega, mis nakatab putukaid ning toitub nende kudedest.

Traditsioonilised Tiibeti tervendajad soovitavad korditsepsi toetava ravimina ja toidulisandina kõikide haiguste puhul, sest nad on läbi aegade näinud tema võimet tõsta inimese energiataset, parandada unerütmi, seedimist, vastupidavust ja libiidot.

Korditseps tõstab otseselt füüsilise energia taset. (1,2) Ühes uuringus, kus osales 30 tervet täiskasvanut anti ühele grupile 6 nädala jooksul 3 grammi korditsepsi ekstrakti päevas, teine grupp sai platseebot. Uuringu lõpuks oli ekstrakti saanud osalejate füüsiline võimekus võrreldes platseebogrupiga kasvanud 11%.

Teaduslikud uuringud on näidanud, et korditsepts tasakaalustab sisenõrenäärmete tööd ja hormoonide taset kehas. Ta on heaks abivahendiks kilpnäärme ületalitluse korral. Näib, et kõige suuremat mõju avaldab ta just suguhormoonidele parandades nii meeste kui ka naiste seksuaaltervist. Uuringud näitavad, et korditsepsi ekstrakt võib tõsta testosterooni taset ja suurendada viljakust.

Korditseps sisaldab palju antioksüdante, mis kaitsevad keha vananemise eest. Samuti toetab ta immunsüsteemi tööd toetades keha külmetushaiguste, gripi ja autoimmuunhaiguste korral.

Lisaks vähendab korditseps põletikulisi protsesse kehas ning sealhulgas ka ajus. Erilist kasu on märgatud neeruvaagna põletiku korral. Samuti tõstab ta neurotroopilist kasvufaktorit ja loomuliku 5-HTP taset. See tähendab, et ekstrakt vähendab keha stressitaset, võimaldab rakutasandil sügavalt lõõgastuda ning läbi selle end igapäevaselt paremini tunda.

Mida olen ise seda ekstrakti tarbides kogenud? Arvan, et iga inimese kogemus on mõnevõrra individuaalne. Enda brändi ekstrakti tarbides tundsin selgelt kasvanud füüsilise energia taset ning nautisin igat liigutamisvõimalust tavalisest rohkem. Kui Lion's Mane annab rohkem vaimset fookust, siis korditseps tõstab just füüsilise energia taset. Jooksin seda tarbides iga päev ümber oma koduküla, sest minus oli loomulik tahe end liigutada. Pikemalt tarbides alandasin veidi kogust, sest tundsin, et muutusin tundlikumaks ja mulle piisas väiksemast annusest.

Miks just Cordyceps militaris? Hiinas vabas looduses kasvav Cordyceps sinensis on äärmiselt haruldane ning maksab üle 20 000 dollari kilo. See seen ei ole tehislikes tingimustes kasvav, seega ei sisalda sinensis alaliiki sisaldavad pulbrid või ekstraktid viljakehasid, vaid ainult seenemütseeli. Sageli on toote sisse purustatud ka sööt, millel niidistik kasvas (näiteks riis). Olen valinud Eestis müüa Euroopa alaliiki, millel on üliharuldase sinensis´ega pea-aegu identne kasulike ainete sisaldus. Nii on võimalik päriselt pakkuda puhast viljakehadest tehtud korditsepsi ekstrakti ja sellega kaasnevaid kasutegureid.

Korditseps, nagu ka lõvilakk-korallnarmik, mõjuvad eelkõige tarbides just pikemalt aja vältel. Kuna mõlemad neist tõstavad närvikasvufaktorit ja energiataset, kuid toetavad aju tööd veidi erineva toimemehhanismi kaudu, siis suurema kasu saamiseks võiks proovida mõlemat koos.

OSTA KORDITSEPSI KAPSLID VÕI KORDITSEPSI PULBER SIIT

 korditseps kilpnäärme ületalitlus toidulisandid neeruvaagnapõletik


Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.