6 seenetoodet, mis EI OLE sinu aega ja raha VÄÄRT. MIKS? Vaatame fakte!

medicinal mushrooms

 

Seene-ekstraktide maailm on muutunud hämmastavalt keerukaks. Järgnevad nimetatud tooted pole küll keelatud, kuid soovitame siiralt oma aega ja raha sinna mitte investeerida. 

Enamik tuntud seentega tegelevaid brände müüvad äärmiselt ebatõusaid ja odavaid tooteid uskumatult kalli hinnaga. Tihtipeale on tootekirjeldustes brändi suurim nõrkus esitletud hoopis peamise tugevusena ning see kõlabki esmapilgul usutavalt. 

Vaatame teadliku pilguga, mida maailma parimad brändid pakuvad ning mis EI OLE Sinu raha ega aega väärt.

1. Tooted, mis kasutavad seenemütseeli! (Eriti neid, mis tulevad USAst)

USA on seenemaailmas omandanud väga halva maine, sest paljud Ameerika firmad müüvad "mütseeliumi biomassi" millegina, mis võiks Sinu tervisele kasulik olla. Kõige tuntum selline bränd on Paul Stametsi "Host Defence". Kui kusagil pakil on kirjas "mütseeliumi biomass" või "Muud koostisosad - Mütseeliumiga Pruun Riis", siis see on #1 ohumärk ning soovitame selliseid tooteid vältida! 

Seenemütseeliga ekstraktid maitsevad täpselt nagu pruuni riisi jahu ning Sa maksaksid kõrget hinda toote eest, mida võiks pigem kasutada pannkookide tegemisel. Isegi kui sellistes toodetes on polüsahhariide, siis enamik sellest on hoopis riisist või muust teraviljast tulenev tärklis. 

2. Seenepulbrid

Igaüks, kes on natukene seenemaailma uurinud, teab, et lihtsalt pulbriks tehtud seened ei ole kehale omastatavad. Nende seentes olevate ainete rakuseinad tuleb enne kuumtöötlemise teel pehmeks teha. Alles siis saab inimese keha nende omastamisega hakkama. 

Esimesed kaks varianti on küll äriliselt väga tulusad, kuid Sinu tervisele ei paku nad kahjuks midagi.

3. Kõik tooted, kus on kirjas Korditseps Sinensis / Cordyceps sinensis

Ostsid Korditseps Sinesise pulbri 20 euroga? Palju õnne, said just petta. Cordyceps sinensis on äärmiselt haruldane seeneliik ja maksab tänapäeval keskmiselt ca 24 000 EUR/KG. See teeks kapslipaki miinimumhinnaks 900 EUR.  

4. 1:1 Kuuma veega tehtud ekstraktid (kõige levinum)

Tootjad, nagu näiteks Om Mushrooms müüvad neid tooteid omavad sageli ka mahemärgist. Nad esitlevad oma toodete "puhtust ja orgaanilisust" väga usutavalt. Kui omada selles valdkonnas teadmisi, on lihtne aru saada, et tegemist on väärinfoga. 

Mis on 1:1 kuuma veega tehtud ekstrakt? See on kaheastmeline protsess, mis toimib järgmiselt:
1) Esmalt keedetakse seened, et toimeained muutuks kehale omastatavaks; 
2) Seejärel segatakse keedis kokku jääkmaterjaliga, mille peaks ära viskama;
3) Saadud ekstrakt müüakse teadmatule kliendile maha.
Nendes ekstraktides VÕIB olla mõõdukas koguses beetaglükaane, mis pakuvad tuge immuunsüsteemile, kuid neis on olematu kogus kõiki unikaalseid aineid, mille poolest kõnealused seeneliigid tegelikult kuulsad on.

5. Ekstraktid, millel puuduvad testid, et oma väiteid tõestada

Väidetavalt on maailmas müügil ka potentseid ekstrakte, kuid paljud neid brändidest ei paku mingit tõestust, st. ei avalda testide tulemusi. Näiteks Kääpa Health või Nootropics Depot. Selle asemel on kodulehel lugematul hulgal "teaduslikku infot". 
Minu #1 soovitus on eriti teaduslikest lehtedest eemale hoida. Suur kogus kogus teaduslike fakte ei tähenda kvaliteetset toodet, kuid võimaldab odavat toodet müüa kõrge hinnaga! 

6. Seenetooted brändidelt, mis pakuvad testide tulemusi, kuid näitajad on madalad

See on kõige kulukam variant. Maailmas on mõned brändid, näiteks Oriveda, kes pakuvad ka täpset infot oma ekstraktide toimeainete sisalduse kohta. Kahtlemata näib see väga veenev, kuid näitajate rohkus ei tähenda alati näitajate tugevust. Need brändid küsivad kapslipaki eest 60-100 EUR. Kui oled juba valmis sellist ostu sooritama, siis kontrolli kindlasti, kas lubatud toimeainete kogused on ka päriselt Sinu investeeringut väärt. Enamasti mitte. 

Kas Sa tahad maksta kellegi turunduskulude eest? Või pigem nende kasutegurite eest, mida need seened pakuvad?

Mida Seente Vägi siis teistmoodi teeb?

  • Me ei müü mütseeliumi biomassi, ega seenepulbreid 
  • Meie ekstraktid on tugevalt kontsentreeritud
  • Meie ekstraktide potentsust kinnitavad põhjalikud testid, mida viivad läbi maailma juhtivad laborid
  • Meie ekstraktides on täpselt kontrollitud kõikide kuulsamate toimeainete sisaldus - testide tulemused on kõrged
  • Me oleme lugenud läbi olemasoleva uurimustöö, teinud oma eeltöö ja võtnud aja, et leida maailmaklassi tooted

Kui oled juba otsustanud seene-ekstraktidele võimaluse anda, siis vali ka parim ekstrakt. Ütlen seda väga siirast kohast - hoolin Sinu ajast ja eesmärkidest. 

Proovi kohe!

cordyceps korditseps

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.