Korditseps - 5 TESTITUD kasutegurit

MIKS ON VAJA SEENEEKSTRAKTI TESTIDA?

Korditsepsi ekstrakti tarbides veendu, et oled kursis pakkuja kvaliteediga. Toidulisandibrändid jahivad tihti ainult kasumit ning ei kontrolli oma toodete kvaliteeti. Sageli pulberdatakse seente viljakehad koos mütseeli ja seenesöödaga. Enamasti pole isegi teada, mille peal tooraine kasvab. Tulemuseks on seenepulber koos teadmata lisanditega. 

Turg on täis erinevaid eliksiire, pulbreid, siirupeid ning kapsleid. Meie kahjuks ei saa öelda, milline eelmainitust on kõige parem, kuid igapäevaselt seent tarbides soovitame kindlasti kursis olla seene-ekstrakti pakkuja kvaliteediga. Küsi endalt, kas toote pakkuja on välja toonud: 

  • kust seene-ekstrakt pärit on?
  • milline on seene-ekstrakti kontsentraat?
  • kas tegu on puhta seene-ekstraktiga?
  • mis on toimeainete sisaldus? 

Meie Seente Väe Korditsepsi ekstrakt on pärit Hiinast, Changbai mäestikust, kontsentraadiga 20:1 ja tegu on täiesti autentse Korditsepsi pulbriga. 

Maailmaklassi kvaliteet meie ekstrakt sisaldab erakordses koguses nii aju tööd kui immuunsüsteemi ja seedimist toetavaid toimeaineid.

Seente Väe valikus on maailma kõige põhjalikumalt testitud ja kontrollitud ekstraktid. Meile on isiklikult väga tähtis veenduda, et pakume sulle parimat kvaliteeti. 

Me testime kõiki aktiivseid toimeaineid Euroopa ja USA erapooletutes laborites. (Eurofins ja RINP)

Meie tootja saadab meile iga partii kohta oma kontrollsertifikaadid ning me kontrollime Eesti riiklikes laborites ka ise, et meie eksraktid ei sisaldaks raskemetalle, hallitust ega muid saasteaineid. 

Allolevas tabelis näed kõiki laboritulemusi. See on lihtsustatud kokkuvõte. Kõik päris laborite väljastatud testsertifikaadid on olemas selle blogi allosas. 

*Aktiivsete toimeainete kogus võib eri partiides veidi kõikuda. 

Korditseps total kokkuvõte

Tore küll... aga mida see kõik tähendab?

Seletame nüüd natuke lahti, mida kõik need numbrid, keerulised nimed ja protsendid tähendavad.

TOIMEAINED

1. Mis on Cordycepin ehk korditsepiin?                                                                           

Lühidalt: Korditsepiin on looduslik antidepressant. 

Korditsepsile omistatakse erinevaid bioaktiivseid aineid, kuid olulisemaiks peetakse korditsepiini, tänu tema ülimalt tervendavale ja toitainelisele potentsiaalile. [3] 

Seene kasulik toimeaine 3´dA ehk (3’-de-oxyadenosine) on peamine põhjus, miks kasutatakse Korditsepsi juba aastasadu tõhusa loodusravimina. Sellel on kasvajavastane, parasiite tõrjuv ja antibakteriaalne toime. [2] Korditsepiin alandab stressi ja tasakaalustab und.[1] Korditsepiini loetaks looduslikuks (ning väga tõhusaks) antidepressandiks just tema põletike ning seeninfektsioone alandavate võimete pärast. Nimelt on kehas olevad põletikud ning seeninfektsioonid tihtipeale peidetud depressiooni allikad. [1] 

2. Mis on Adenosine ehk adenosiin? 

Lühidalt: Adenosiin laiendab südameartreid, alandab ärevust ja tasakaalust und.

Adenosiin mõjub südamele ja veresoonkonnale. Nimelt aitab see laiendada veresooni, mis jõuavad südameni ja parandavad seeläbi südamelihaste verevarustust (laiendavad südameartreid). Adenosiin tasakaalustab mõõdukalt südame löögisagedust ning vähendab impulsside liikumiskiirust südamelihaste vahel. See toimib vastupidiselt adrenaliinile ning mõjub rahustavalt. Adenosiini võib kasutada ka vererõhu kontrollimiseks, tema vererõhku tasakaalustava efekti pärast. [4] Adenosiin alandab ärevust ning tasakaalustab und. [5]

3. Mis on Uridine ehk uridiin?

Lühidalt:  Uridiin aitab kahjustunud rakke tervendada, eesotsas kasutatakse seda närvisüsteemi häirete korral. 

Uridiin on orgaaniline molekul, mis kuulub ribonukeliinhappe (RNA) koostisosasse. RNA mängib olulist rolli valkude biosünteesis. Uridiin aitab kahjustunud rakke tervendada. Seda kasutatakse enamasti neuroloogiliste haiguste ravil ning seda seostatakse ennekõike ajufunktsioonidega. Samuti aitab see närvi- ja lihaspõletike korral tema rakkusid taastava potentsiaali pärast. Lisaks on uridiinil und soodustav ja mälu parandav funksioon.

Kuigi uridiini kasutamist depressiooni, epilepsia ning teiste närvisüsteemi puudutavate häirete korral pole veel piisavalt uuritud, usutakse see olevat potentsiaalne ravim neuroloogiste häirete korral. [6]

4. Mis on Beta-Glucan ehk beetaglükaan? 

Lühidalt: Vähendab riski südameveresoonkonna haigustele ja kolesteroolile. Toetab seedimist ja immuunsüsteemi.

Beetagülkaanil on positiivne mõju inimese tervisele. Beetglükaan on tervislik kiudaine. Näiteks lahustuvad kiudained pikendavad toidu soolestiku läbimise aega, aeglustavad mao tühjenemist ja glükoosi imendumist verre. See tähendab, et sul ei lähe kõht nii kiiresti tühjaks ning keha saab vabastada energiat stabiilselt. Beetaglükaani tarbimist seostatakse nii vere insuliini kui ka kolesterooli sisalduse, kõrge vererõhu ja ülekaalulise vähenemisega. Samuti on beetaglükaanil oluline kasvajavastane toimeaine. See on tunnustatud ning oluline funktsionaalse toidu koostisosa.[7] See teeb seentest suurepärased prebiootikumid (toit soolestikubakteritele), mis stimuleerivad soolestikku ja annavad peremeesorganismile tuge võitlemaks põletiku- ning haigusetekitajatega.[8]

5. Mis on Polyphenols ehk polüfenool?

Lühidalt: Toetab immuunsüsteemi, vähivastane, närvisüsteemi tasakaalustav 

Polüfenoolid on looduslikult leiduvad taimsed ühendid, mida leidub puu- ja köögiviljades. Taimed toodavad neid kaitseks haigusetekitajate vastu. Need toimivad organismis antioksüdantidena ja vähendavad organismis vabade radikaalide kahjustavat toimet. Polüfenoolidel on tervendav mõju südame- ja veresoonkonna haiguste korral ning samuti positiivne mõju haiguste ennetamisel. Need ühendid pikendavad eluiga ja aitavad võidelda vähirakkude vastu.[9] Samuti aitavad ära hoida neurodegeneartiivseid haigusi nagu Alzheimeri tõbi ja Parkinsoni tõbi, neurodegenratiivseks epideemiaks loetaks hetkel samuti ärevushäireid.[10]

5. Raskemetallid ja saasteained

Seenekstraktide puhul on oluline nende terapeutiline potentsus ning produkti puhtus saasteainetest ja raskemetallidest. Mõlemaid kriteeriume saab valideerida erapooletus ja usaldusväärses laboris. Raskemetallide ja saasteainete testimine on vaieldamatult oluline aspekt seeneekstraktide puhul, kuna seentel on omapära talletada niisuguseid ühendeid. Raskemetallide pikaajalisel tarvitamisel kuhjuvad need inimorganismi ja võivad põhjustada tõsiseid tervisehäireid (närvisüsteemi kahjustused, vähk, sünnidefektid jne).

VÕRDLUS TEISTE JUHTIVATE BRÄNDIDEGA

Enamik brände ei ole avalikustanud ühtegi testitulemust. Sellest võib järeldada, et tooted on testimata või on toimeainete sisaldused nii madalad, et brändid on valinud neid mitte avalikustada.

Mida me saame öelda on, et ühegi brändi ekstraktid ei läbi nii põhjalikku kvaliteedikontrolli kui meie omad. Seda nii aktiivsete toimeainete kui ka potentsiaalsete saasteainete osas. 

Olenemata sellest, milliseid seenetooteid sa tulevikus tarbida valid, küsi alati neid teste ning veendu, et need tulevad usaldusväärsetest ja erapooletutest laboritest. 

LABORITEST

Laboratooriumis tehtud testid

INTERNATIONAL RINP Inc. 

Meie Korditsepsi toode on testitud USA-s, Californias, erapooletus laboris, mille nimi on International Rinp (International Research Institute of Natural Products). Rinp teadlaste meeskonnal on tipptasemel kogemused teadustöös. Näiteks on avaldatud nende töid teadusajakirjades nagu Planta Medica, J. Chromatography B, Nutrition Cancer, Biochemical Pharmalogy. Labori asutaja on tuntud keemiaprofessor Dr. Hongyang Wang. Temal ja tema tiimil on aastate pikkune kogemus testimaks erinevaid naturaalseid produkte, toidulisandeid, toitu, kosmeetikat ja ravimeid. Laboril on oskused teha neile saadetud toodetele kvaliteedikontroll, selgitada välja produkti keemiline struktuur ning teha toodetele kompleksne identifikatsioon ja analüüs. 

EUROFINS SCIENTIFIC

Eurofins Scientific on ülemaailmne liider toidu-, keskkonna-, farmaatsia- ja kosmeetikatoodete testimise, avastusfarmakoloogia, kohtuekspertiisi, kõrgtasemel materjaliteaduste ja agroteaduste lepinguliste uurimisteenuste alal. Eurofinsil on üle 61 000 töötaja enam kui 1000 sõltumatust ettevõttest koosnevas võrgustikus kokku 59 riigis, mis on üldiselt spetsialiseerunud lõppkliendi turgudele ning aktiivselt opereerivad 940 laborit. 

LABRIS

LABRIS, Riiklik Laboratoorsete Uuringute ja Riskihindamise Keskus, on Eesti riiklik testlabor. LABRIS pakub teenuseid toidu, sööda ohutuse ja loomade tervise valdkonnas ning teostab riskihindamisi toiduahela täies ulatuses. 

Kui oled juba jõudnud lugemisega siiani, siis peaksid olema veendunud, et Seente Vägi Korditseps on üks parimaid turul olevatest ekstraktidest!

Kasuta võimalust ja proovi KOHE! Sinu pakk ootab sind SIIN!

Seente Vägi korditseps osta

 

VAATA LISAKS: Lion’s Mane, Chaga, Reishi

Korditseps rinp tulemused

Eurofins korditseps 1

Eurofins korditseps 2

labris 1 kõik

labris 2 tulemused

KASUTATUD KIRJANDUS:

[1] Bai Li, M. Y. (2016, 04 19). Int J Neuropsychopharmacol, 4. doi: 10.1093/ijnp/pyv112

[2] T. B. Ng, H. X. (2005). Pharmacological actions ofCordyceps, a prized folkmedicine. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 57, 1509-0519. doi:10.1211/jpp.57.12.0001ISSN 0022-3573

[3] Xuanwei Zhou, Z. G. (2010). Cordyceps fungi: natural products, pharmacological functions and developmental products. Pharmacy and Pharmacology, 279-291.

 Mailiis Korge, B. K. (2022). Beetaglükaani sisaldus odra ja nisu terades sõltuvalt lämmastikväetise normist ja viljelusviisist . Agronoomia 2022, 224-230.https://etki.ee/wp-content/uploads/2022/03/Agronoomia2022.pdf  

[2] Priinits, M. (n.d.). POLÜFENOOLID. Retrieved from tervisekool: https://www.tervisekool.ee/tervisekool/failid/File/lugemist/toitained/Marit%20Priinits%20Pol%c3%bcfenoolid%20kokkuv%c3%b5te.pdf

[3] Xuanwei Zhou, Z. G. (2010). Cordyceps fungi: natural products, pharmacological functions and developmental products. Pharmacy and Pharmacology, 279-291.

[4] Mandal, D. A. (n.d.). Retrieved from https://www.news-medical.net/health/Adenosine-Pharmacological-Effects.aspx

[5] Joaquim A. Ribeiro, A. M. (2020). Caffeine and Adenosine. Journal of Alzheimer’s Disease. doi:I 10.3233/JAD-2010-1379

[6] Dobolyi A, J. G. (2011). Uridine function in the central nervous system. Curr Top Med Chem, 11(8). doi:10.2174/156802611795347618. PMID: 21401495.

[7]  Mailiis Korge, B. K. (2022). Beetaglükaani sisaldus odra ja nisu terades sõltuvalt lämmastikväetise normist ja viljelusviisist . Agronoomia 2022, 224-230.https://etki.ee/wp-content/uploads/2022/03/Agronoomia2022.pdf  

[8] [Jayachandran, M., Xiao, J., & Xu, B. A. (2017). A Critical Review on Health Promoting Benefits of Edible Mushrooms through Gut Microbiota. Int. J. Mol. Sci., 18(9), 1934. doi:https://doi.org/10.3390/ijms18091934

[9] Priinits, M. (n.d.). POLÜFENOOLID. Retrieved from tervisekool: https://www.tervisekool.ee/tervisekool/failid/File/lugemist/toitained/Marit%20Priinits%20Pol%c3%bcfenoolid%20kokkuv%c3%b5te.pdf

[10]  Taba, P. (2017). Neurodegeneratsioon – kas seda peab kartma? SIRP. Retrieved from https://sirp.ee/s1-artiklid/c21-teadus/neurodegeneratsioon-kas-seda-peab-kartma/