Reishi (Ganoderma lucidum) - seente jumal

Red Reishi, Eestis tuntud ka kui punane läikvaabik, ladina keeles Ganoderma lucidum ning Hiinas kui “Lingzhi” ja “Seente Jumal” on Aasia kultuurides aastatuhandeid olnud pika eluea ja heaolu sümboliks.

Reishi kõige olulisemateks omadusteks on selle võime tõsta energiataset, alandada vererõhku ja aeglustada vananemisprotsesse. Ta on hästi tuntud oma vähivastase potensiaali poolest, lisaks viib kehast välja mürkaineid ning alandab kehas põletikutaset.

Aastal 2009 avalikustati uuringu tulemused, kus leiti Lingzhi seenes peituvate polüsahhariidide mõju eluea pikendamisele. Selles leiduvad molekuid tugevndavad immunsüsteemi ja hoiavad inimese veresooni heas korras. Samal ajal neutraliseerivad tema antioksüdantsed omadused vabasid radikaale, mis võivad põhjustada kroonilisi haigusi ja kiiret vananemist.

Lisaks sellele on reishi kuulus veel järgmiste omaduste poolest:

  • Läikvaabiku ekstraktid sisaldavad beeta-glükaane, mis on ühed kõige võimsamatest immunsüsteemi aktiveerijatest.
  • Punase läikvaabiku tarbimine tõrjub kehast teisi seenelisi. Seega on temast kasu erinevate seenhaiguste (küüneseen, pärmseen) korral.
  • Ganoderma lucidum alandab kehas põletikureaktsioone ning seetõttu võivad inimesed krooniliste põletikuliste haigustega nagu näiteks artriit või podagra ekstraktist leevendust saada.
  • Reishi vähendab kõiki nelja tüüpi allergilisi reaktsioone, mistõttu omab ta positiivset efekti näiteks astma, kontaktdermatiidi ning teiste allergiliste haiguste puhul.
  • Punane läikvaabik on oma olemuselt rahustava toimega, kuid ei põhjusta sealjuures unisust. Lisaks sellele taastab ta keha normaalse rütmi ja unetsüklid.

    Telli kohe ja tunneta ise!

    Loe pikemalt koos viidetega uusimale teaduslikule uurimustööle!

    jämesoole põletik loodustooted parodontoos söögiseened

    # reishi seene kapslid ja pulber # toidulisandid # hiina meditsiin


    Jäta kommentaar

    Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.