Lion's Mane - supertoit ajule?

Lion's Mane, ladina keeles tuntud kui hericium erinaceus ning eesti keeles lõvilakk-korallnarmik on suur valge puude küljes kasvav seen, mis näeb välja nagu lõvilakk. Legendid ütlevad, et selle söömine annab inimesele terasest närvid ja lõvi mälu. Kuid mis konkreetset kasu on inimesed temast otsinud ja mida ütleb teadus? 

Tunned, et Sul on raske keskenduda või omandatu ei jää meelde? Lõvilakk-korallnarmik võib olla ideaalne abivahend. Lions mane on viimasel ajal nootropikuna väga populaarseks muutunud. Nootropikuteks kutsutakse toidulisandeid, millel arvatakse olevat võime tõsta kognitiivset võimekust, parandada keskendumisvõimet ning toetada aju tööd.

Lõvilakk-korallnarmiku ekstraktidega tehtud uurimustöödes on leitud, et ta toetab keskendumist, uute seoste loomist ning õppimisvõimet. On leitud, et vanemad inimesed, kellel on probleeme mäluga (näiteks Alzheimeri tõbi), ja kes tarbivad ekstrakti, saavad paremaid tulemusi kui kontrollgrupp.

Hericium Erinaceus sisaldab antioksüdante, beeta-glükaane ja muid talle ainuomaseid kasulikke aineid, mis stimuleerivad tugevalt immunsüsteemi tööd ning on kasulikud meie seedimisele ja südamele. Hiljutised uuringud näitavad, et lõvilakk-korallnarmikus sisalduv erinatsiin stimuleerib närvikasufaktorit (NGF), mis kaitseb närvirakke ning võimaldab taastada neile tehtud kahju.

Lisaks sellele on uuringute käigus leitud järgnevaid võimalikke kasutegureid:

  • seene-ekstraktid alandavad kehas põletikunäitajaid ja vähendavad  stressitaset. Seetõttu võib ta olla ka ärevushäire ning depressiooni looduslik ravi.
  • antioksüdandid ning polüsahhariidid toetavad immuunsüsteemi toimimist
  • Seened on ühed parimad probiootikumid - lõvilakk soodustab kõhus kasuliku mikrofloora arengut ning toetab seedimist

Uuringud on näidanud, et ekstrakti tarbimine avaldab suuremat mõju just pika-ajalisel kasutamisel (6 nädalat ja kauem).

Mida kogen ise seda tarbides? Arvan, et minu kogemus on väga individuaalne ja seda ei tasu võtta kui garantiid. Nii mina kui mõned teised mulle lähedased kasutajad on täheldavad tavapärasest kõrgemat energiataset ning ütlevad, et neil on seda ekstrakti tarbides oluliselt lihtsam tegeleda keskendumist nõudvate tegevustega.

Samuti tundsin alguses kõhus kerget harjumatut tunnet, nagu oleksin söönud just midagi, mida kõht pole kunagi varem saanud. See tunne polnud kindlasti ebameeldiv, pigem huvitav ja uudne. Peale mõnenädalast tarbimist see kadus ja alles on jäänud väga loomulik tahe keskenduda olulisele.

Praeguseks on maailma turul väga erinevaid ekstrakte ning ka seenepulbreid. Pulbriks tehtud seene tarbimine ei oma aga erilist kasu. Kasulikud bioaktiivsed ained vajavad kuumtöötlemist, et muutuda inimesele omastatavaks. Seega on mõistlikum tarbida ekstrakti. Mõned kasulikud ained on vees lahustuvad ning teised alkoholis. Samuti lisavad mõned tootjad ekstraktile kogu materjali, millel seen kasvab ning seega võib lõpptoode sisaldada lihtsalt suures osas riisist tulenevat tärklist. Seente Vägi pakub ainult seene viljakehadest toodetud kõrge kvaliteediga topeltekstrakti, kus on kasutatud nii kuuma vett kui alkoholi. Seega loodan, et olen suutnud leida parima võimaliku lahenduse kõigile, kes soovivad seente kasuliku potensiaaliga tutvuda.

Telli ja proovi ise järgi!

lõvilakk seen nootropics eesti lions mane mushroom extract

#nootropics eesti #lions mane mushroom #seened #toidulisandid #parimad probiootikumid


Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.